Odżywianie Co jeść przy wysokim poziomie cholesterolu? Aleksandra Misiak - 1 marca, 2023 Wysoki cholesterol — czym to grozi? Wysoki poziom cholesterolu we krwi jest jednym z czynników ryzyka...
Dieta i fitness Czym jest indeks glikemiczny? Aleksandra Misiak - 22 lutego, 2023 Czym jest indeks glikemiczny (IG)? Indeks glikemiczny (IG) to skala oceny wpływu spożywanego pokarmu na poziom...
Odżywianie Dlaczego warto jeść nasiona chia? Aleksandra Misiak - 14 lutego, 2023 Nasiona chia są drobnymi, ciemnobrązowymi lub szarymi nasionami. W dzisiejszych czasach chia są popularnym składnikiem zdrowej...
Odżywianie Co warto wiedzieć o białym maku? Aleksandra Misiak - 2 kwietnia, 2022 Jego ziarenka są niewielkie, mogą być niebieskie lub białe i mają dużo zastosowań w kuchni. O...
Odżywianie Rodzaje octu spożywczego – które z nich warto mieć w swojej kuchni? Aleksandra Misiak - 8 lutego, 2022 Jest co najmniej kilka przykładów artykułów spożywczych uznawanych za swego rodzaju standard, produkt, który po prostu...
Odżywianie Jakie są najpopularniejsze rodzaje soli spożywczej? Aleksandra Misiak - 3 lutego, 2022 Przyprawy to przykłady artykułów spożywczych, które znajdują się w każdej kuchni. Niektórzy stosują jedynie tradycyjne dodatki...
Odżywianie Hummus naturalny – świetny dodatek do codziennej diety Aleksandra Misiak - 30 grudnia, 2021 Hummus to niedawne odkrycie z polskich i europejskich półek sklepowych. Świetnie nadaje się zarówno jako pasta...
Odżywianie Masło orzechowe – cenne informacje Aleksandra Misiak - 20 grudnia, 2021 Masło orzechowe zyskało popularność już kilka lat temu. Szturmem wdarło się na półki sklepowe oraz do...
Odżywianie Produkty bez laktozy – kiedy i dla kogo? Aleksandra Misiak - 20 października, 2021 Jeśli po spożyciu nabiału zmagasz się z nieprzyjemnymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego, być może cierpisz...
Odżywianie Wszystko co musisz wiedzieć o kozieradce Aleksandra Misiak - 1 czerwca, 2021 Ceniona przyprawa kozieradka jest niezwykle wartościowym produktem, który zaleca się stosować każdemu. Z uwagi na jej...