CZYM JEST ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA?

W NAGIE stawiamy sobie pytanie … czy naprawdę wiemy, co jemy?

Ekologiczne jedzenie to używanie zdrowych, smacznych, pełnych witamin i składników odżywczych produktów.

NAGIE to miejsce w 100% wolne od toksycznych środków chemicznych, antybiotyków, hormonów, konserwantów, barwników lub innych sztucznych i zmodyfikowanych genetycznie dodatków. Czy trzeba więcej?

Szczerze mówiąc, być może niektóre owoce lub warzywa nie zawsze wyglądają dobrze, ale wystarczy ich spróbować i poczuć ten smak!

Pozbawione konserwantów produkty są zawsze naturalne i świeże, więc ich smak jest o wiele bardziej intensywny od innych, robionych na skalę przemysłową. Co więcej, bez użycia sztucznych dodatków rosną wolniej, ich ilość jest mniejsza i poświęca się im o wiele więcej uwagi. Dlatego ilość produkowanej żywności organicznej jest mniejsza, a jej ceny są nieco większe niż te, które znamy z tradycyjnych sklepów.

Musimy zadać sobie pytanie: czy warto zapłacić nieco wyższą cenę za tego typu żywność? My uważamy, że tak.

Organiczne rolnictwo nie tylko produkuje zdrową żywność, ale również dba o środowisko naturalne, stosując przyjazne metody produkcji. Ogranicza problemy zanieczyszczenia wód i gleby spowodowane nadużywaniem nawozów sztucznych i pestycydów oraz ułatwia ochronę gleby nie ingerując w jej strukturę biologiczną.